Celoletna plavalna šola

Plavanje je vseživljenjski šport in omogoča najboljšo rekreacijo. Je idealna oblika vadbe, kar se tiče obremenjenosti sklepov in kosti. Izboljšuje delovanje srca, ožilja in dihal, razvija ravnotežje in koordinacijo, izboljšuje telesno držo, blaži bolečine v križu, vratu in sklepih, sprošča stres, ohranja vitalnost in krepi samopodobo. Voda že sama po sebi najbolj blagodejno vpliva na človeški organizem in kot tako je plavanje eno od najboljših oblik rekreacije. Pri pravilnem plavanju se v vodi skorajda lebdi, delujejo skoraj vse mišice in telesna teža je tako enakomerno porazdeljena.

Plavanje je lahko tudi nezdrava oblika rekreacije, v kolikor se vadba opravlja nepravilno. Najbolj množično navadno plavanje »žabice«, kjer je glava ves čas zunaj vode, lahko že po nekaj minutnem plavanju povzroči bolečine v vratu in prsnem delu hrbtenice. Razlog za bolečine je nenaravni položaj glave pri tovrstem plavanju. Pri pravilnem plavanju prsnega sloga, kravla in hrbtnega sloga do tovrstnih bolečin ne prihaja.

Kot vsaka aerobna vadba je tudi vadba v vodi koristna za regulacijo krvnega pritiska, zmanjšanje nevarnosti kardiovaskularnih bolezni, povečanje maksimalne potrošnje kisika, zmanjšanje celotnega holesterola, izboljševanje dihanja zaradi vlažnega zraka, kontroliranje telesne mase in telesne sestave itn.
Znotraj programa PLAVALNA ŠOLA ponujamo več kot zgolj navadno plavanje, saj so programi zasnovani z vsemi potrebnimi elementi za kar najboljši izkoristek pri želenem končnem uspehu.

Začetna in nadaljevalna plavalna šola

Plavalna sezona 2022 – 2023
STAROST OTROK (od 4. leta dalje)

Začetna plavalna šola je primerna za otroke od 4.leta starosti dalje.
Vadba poteka 1x tedensko ali 2x tedensko (opcijsko!).

Z zanimivimi plavalnimi izzivi in prilagajanjem na vodo otrokom omogočamo vzpodbudno okolje za postopen razvoj njihovih lastnih telesnih zmogljivosti. Z učenjem preko igre se otroci sproščajo in  podaljšujejo sposobnost osredotočanja ter krepijo nadzor  nad lastnim telesom v  gibanju.

V plavalno šolo bomo v drugem polletju vključili tudi elemente reševanja in samoreševanja iz vode. Program je prilagojen starostni skupini. 

Naše glavno vodilo pri kadru je, da imajo vsi vaditelji poleg plavalnega znanja in izkušenj tudi visoko raven empatije, prijazen in motivacijski pristop učenja ter zavedanje o odgovornosti za delo v vodi z najmlajšimi plavalci!

Otrokovo zdravje, počutje in varnost so naši osnovni in najpomembnejši elementi pri podajanju znanja. Ob vzpostavitvi zaupanja na relaciji otrok – učitelj – starš, posledična sproščenost otrok bistveno pripomore k njegovemu hitrejšemu napredku.

OŠ GRM Novo mesto (šolski bazen) V letu 2023 se bomo preselili v novi bazen v Olimpijski center Novo mesto - zraven velodroma - Češča vas

PONEDELJEK
1. termin: 16.30 – 17.15 ZASEDENO *
2. termin: 17.15 – 18.00 ZASEDENO *

SREDA     
1. termin: 17.30 – 18.15   ZASEDENO*
2. termin: 18.15 – 19.00  ZASEDENO*

 

* MOŽNA JE ODDAJA PRIJAVNICE ZA ČAKALNO VRSTO!

TERME ČATEŽ  (Termalna Riviera)

TOREK   
1. termin: 16.00 -16.45  PROSTO
2. termin: 17.00 -17.45 ZASEDENO
3. termin: 18.00 -18.45 ZASEDENO

 ČETRTEK (začetek v novembru)
1. termin: 16.00 – 16.45 ZASEDENO
2. termin: 17.00 – 17.45 PROSTO

OTOČEC, Terme Krka (Hotel Šport)

ČETRTEK    

10 urni tečaj od 15.9. – 13.10.2022

1. termin: 16.00 – 17.30   ZASEDENO
2. termin: 18.00 – 19.30    ZASEDENO

TRAJANJE ŠOLE

Terme Čatež: začetek: 13.9.2022 – konec 30.5.2023    

 

Hotel Šport, Otočec:                        začetek: 15.9.2022 – konec 13.10.2022

IZVEDEN BO SAMO 10 urni TEČAJ ZARADI ZAPRTJA HOTELA ČEZ ZIMO

 

OŠ GRM Novo mesto: začetek: 12.9.2022* – konec 29.5.2023

Opomba: V kolikor šolski bazen OŠ Grm Novo mesto ne bo odprt, se bo program izvajal na bazenu v Hotelu Šport na Otočcu!

*SPOROČIMO TOČEN PRIČETEK

Prosti dnevi / počitnice

Jesenske: od ponedeljka, 31.10.2022 do petka, 4.11.2022
Novoletne: od sobote, 24. 12.2022, do ponedeljka, 2.1.2023
Zimske: od ponedeljka, 30.1.2023, do petka, 3.2.2023
Prvomajske: od četrtka, 27.4.2023 do torka, 2.5.2023

Prešernov dan, 8.2.2023 (sreda)
Velikonočni ponedeljek, 10.4.2023 

Nadomeščanja

Plavalna šola poteka v dolžini devetih mesecev.

Nadomeščanja ni, urnik je sestavljen po programu fiksno določenih terminskih ur!

CENA

1 x tedensko   (45 min)           55,00/mesec

2 x tedensko (2 x 45 min)       85,00/mesec  

10 urni program =  (izvajanje v primeru, da se obeta ponovno zaprtje, v strnjeni časovnici dveh tednov in pol) – zgolj omejeno število otrok po dve šolski uri skupaj 1x tedensko ali v obliki tečaja 5 obiskov po 2 šolski uri skupaj

20 urni program  =  (izvajanje v primeru, da se obeta ponovno zaprtje, v strnjeni časovnici 2 mesecev – september in oktober) – zgolj omejeno število otrok po dve šolski uri skupaj 2x tedensko

 Zaradi višanja cen energentov, je možno tudi, da se bo naša vadba temu primerno podražila med letom.

PLAČILO

Plačilo šole je na začetku vsakega meseca, najkasneje do 10. v mesecu za tekoči mesec. Starši prejmete na začetku leta en račun z 9 mesečnimi obroki za plačilo do 10. v mesecu. Tako vam bomo pošiljali zgolj obvestila za plačilo brez vsakomesečnih računov. 

Priporočamo, da si shranite formo UPN obrazca med plačila na spletni banki in se  vsakega 10. v mesecu nakaže za tekoči mesec. Sklic in namen na računu naj bo vodila plačila.

Plačilo je možno tudi v enkratnem znesku! 

Morebitno odsotnost otrok zaradi bolezni bomo korigirali tekom leta in se bo znesek na koncu obračunal z dobropisom pri zadnjem ali zadnjih dveh obrokih (odvisno od časa bolezni). Za znižanje računa se upošteva zgolj bolniška odsotnost in se upošteva 5,00€/obisk otroka.

Prav tako se bo zaradi COVID 19 navodil NIJZ in morebitnih prepovedi opravljanja naših programov temu primerno zmanjšal račun in za tisto obdobje plačilo ne bo potrebno.  

OPIS POTEKA ŠOLE

Plavalna šola poteka po našem programu izvajanja učenja plavalnih tehnik. Tečajniki se bodo v šoli poleg prilagajanja na vodo (malčki) učili tudi izpopolnjevanja osnovnih plavalnih tehnik, skoka na glavo, podvodnih obratov in se seznanili z vsemi zakonitostmi plavanja. Dodani bodo tudi elementi samoreševanja in reševanja iz vode!

V posameznem terminu se oblikuje več skupin, v katere razdelimo otroke glede na plavalno predznanje, ki ga imajo. Tako imamo skupino “začetnikov”, ki se prvič srečajo s prilagajanjem na vodo. Sledi “nadaljevalna” skupina, pri katerih največkrat popravljamo napake v delno osvojenih tehnikah plavanja. In nato še skupina otrok, kjer je plavalno znanje dovolj dovršeno, da se učijo vse plavalne tehnike in izvajajo treninge. 

Vsaka skupina ima svojega učitelja plavanja, ki skozi celo leto spremlja otrokov razvoj in napredek v znanju. Skupine so po številu otrok majhne (od 4 do 7 na enega učitelja – odvisno od starostne skupine otrok), da lahko vsak posameznik maksimalno razvije svoj potencial.

NAVODILA ZA STARŠE

Pričetek vadbene ure je vedno ob dogovorjeni uri. Starši otroke pripeljite 10 min pred začetkom vadbene ure, da jih lahko pripravite za uro (preoblačenje, uporaba stranišča). Ob uri vaditelj pride po skupino otrok in jo odpelje na bazen, kjer vadba traja 45 min. Nato starši ponovno otroke pričakate v garderobi, kjer jih uredite za odhod domov, medtem je vaditelj navzoč za pogovor s starši.

Starše prosimo, da se ob vpisu v Celoletno plavalno šolo zavedajo svoje odgovornosti o rezervaciji mesta v skupini in skušajo redno slediti uram po programu. Le tako bomo dosegli maksimalni učinek pri prenosu znanja naših učiteljev in napredek vaših otrok. Na koncu bo vaš otrok zadovoljen in samozavesten, saj bodo njegove osnove plavanja kvalitetne! Njegova suverenost v vodi pa mu bo omogočala brezskrbno uživanje ter nenazadnje tudi fizični, psihični in socialni razvoj.

Oprema za plavalno uro:

Kopalke, brisača oziroma kopalni plašč, gel za tuširanje, voda za pitje, obuvalo za bazen (natikači). Preverite pri otroci, da bodo imeli nedrsečo obuvalo.

ŠE POSEBNO OBVESTILO! Na kopališčih so tla ves čas mokra, zato prosimo starše, da še posebej opozorite otroke.  Naj ne tekajo po bazenskih ploščadi, naj hodijo počasi in previdno, da preprečimo morebitne padce in posledično poškodbe. Naša želja je, da bi bili otroci prisotni v čim večjem številu in brez večjih zdravstvenih izostankov. HVALA!

COVID 19
Program se bo izvajal v skladu s priporočili NIJZ.

Stran 1 od 4

OSNOVNI PODATKI O STARŠIH OZ. SKRBNIKIH

IZBIRA TERMINA PLAVALNEGA TEČAJA

Zgolj prijava v kraj izvajanja tečaja. Podrobnejši termin bomo določali naknadno. Poizkušali bomo maksimalno upoštevati vaše želje.

Osebni podatki udeležencev posameznih programov oz. osebni podatki mladoletnih otrok (udeleženih v posameznih programih), se lahko uporabljajo ali obdelujejo za potrebe Športnega društva plavalna akademija Rok Kerin v skladu s sprejetimi splošnimi akti društva.

V sklopu plavalne šole bo potekalo tudi skupinsko fotrografiranje in snemanje programa za potrebe in predstavitev programa na spletni strani društva. V primeru, da uporabo fotografij ne odobravate smatramo, da se z navedenim ne strinjate, kar bomo tudi upoštevali.

031 665 474 - Rok
Papirniška ulica 8
info@rokkerin.com