Plavanje v odprtih vodah (Open water swimming) postaja izjemno priljubljen šport tako med rekreativci kot tudi med profesionalnimi »bazenskimi« plavalci. V Sloveniji tem trendom še ne sledimo preveč, vendar pri nas ponujamo lepote plavanja v odrtih vodah na prav poseben način. V našem programu se tečajniki naučijo pravilnega dihanja, pravilne tehnike plavanja, skupinskega plavanja »draftinga«, pitja med plavanjem, učinkovitega zavesljaja in pravilnih orientacijskih metod. Same tehnike plavanja lahko pridejo prav tako tekmovalcem v daljinskem plavanju in triatlonu kot tudi rekreativcem, ki si želijo v poletnih mesecih zaplavati v valovitem morju, tekoči reki ali domačem jezeru. Program se izvede v štirih delih znotraj enega vikenda s teoretičnim in praktičnim prikazom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASama vadba je zasnovana glede na potrebe in zahteve plavanja v odprtih vodah in je skrbno in strokovno načrtovana. Napredek posameznikov se spremlja individualno, hkrati pa se vadba načrtuje glede na posameznikovo vzdržljivost in tehniko plavanja. Poleg razvijanja aerobnih in ostalih sposobnosti posameznikov, je pri načrtovanju vadbe ključno tudi učenje pravilne tehnike plavanja, da je le ta, kar se da racionalna in učinkovita.

Opis programa

Rok Kerin

Program se lahko izvaja v 50 m bazenu, kjer se postavi poligon plavanja na boje ali v odprtih vodah. V programu se tečajniki naučijo pravilnega dihanja, pravilne tehnike plavanja, skupinskega plavanja »draftinga«, pitja med plavanjem, učinkovitega zavesljaja in pravilnih orientacijskih metod. Program namenjen vsem tekmovalcem v daljinskem plavanju in triatlonu, same tehnike plavanja pa lahko pridejo prav tudi rekreativcem, ki si želijo v poletnih mesecih zaplavati v valovitem morju, tekoči reki ali domačem jezeru.

OWS klinika

Program je razdeljen v 4 sklope. Sklop je razdeljen na teoretični in praktični del. Pri vsakem delu se prikažejo ključni elementi plavanja v oprtih vodah, vsak udeleženec bo na koncu programu deležen tudi nasvetov izkušenih daljinskih plavalcev in trenerjev, kateri elementi so najbolj pomembni pri samem plavanju. Program se izvede v enem vikendu oziorma v štirih delih.

Sistem vikend klinik deluje po principu zakupa termina za razpisane termine oziroma po dogovoru se lahko organizira tudi na željo kluba, skupine posameznikov ali organizacije, ki izrazi željo po organizaciji v svojem bazenu. Za tovrstno izvedbo programov je potrebno zagotoviti bazen med vikendom (2 uri dopoldan in 2 uri popoldan), televizijo oziroma projektor s projekcijskim platnom in ozvočenje ter primeren prostor za vse udeležence. Za izvajalce programa mora gostitelj zagotoviti tudi 2x polni penzion za 3 osebe. Klinika se izvede ob minimalnem številu šestih oseb za celoten program klinike.