[cycloneslider id=”plavanje”]

Plavanje je vseživljenjski šport in omogoča najboljšo rekreacijo. Je idealna oblika vadbe, kar se tiče obremenjenosti sklepov in kosti. Izboljšuje delovanje srca, ožilja in dihal, razvija ravnotežje in koordinacijo, izboljšuje telesno držo, blaži bolečine v križu, vratu in sklepih, sprošča stres, ohranja vitalnost in krepi samopodobo. Voda že sama po sebi najbolj blagodejno vpliva na človeški organizem in kot tako je plavanje eno od najboljših oblik rekreacije. Pri pravilnem plavanju se v vodi skorajda lebdi, delujejo skoraj vse mišice in telesna teža je tako enakomerno porazdeljena.

Plavanje je lahko tudi nezdrava oblika rekreacije, v kolikor se vadba opravlja nepravilno. Najbolj množično navadno plavanje »žabice«, kjer je glava ves čas zunaj vode, lahko že po nekaj minutnem plavanju povzroči bolečine v vratu in prsnem delu hrbtenice. Razlog za bolečine je nenaravni položaj glave pri tovrstem plavanju. Pri pravilnem plavanju prsnega sloga, kravla in hrbtnega sloga do tovrstnih bolečin ne prihaja.

Kot vsaka aerobna vadba je tudi vadba v vodi koristna za regulacijo krvnega pritiska, zmanjšanje nevarnosti kardiovaskularnih bolezni, povečanje maksimalne potrošnje kisika, zmanjšanje celotnega holesterola, izboljševanje dihanja zaradi vlažnega zraka, kontroliranje telesne mase in telesne sestave itn. Znotraj programa PLAVANJE ponujamo več kot zgolj navadno plavanje, saj so programi zasnovani z vsemi potrebnimi elementi za kar najboljši izkoristek pri želenem končnem uspehu.