Učenje plavanja, plavanje v Novem mestu, šole v naravi » Plavalni tečaji

Plavalni tečaji

PRIJAZEN SVET PLAVANJA – Plavalni tečaji »Rok Kerin Swim Academy«

Voda je eden glavnih elementov narave – je vir življenja! Nudi vrsto sproščujočih, športno-rekreativnih in zabavnih aktivnosti. Ena izmed njih je plavanje, ki ne predstavlja zgolj prijetno osvežitev, temveč nudi številne pozitivne učinke na razvoj otroka. Vpliva tako na otrokov telesni razvoj, kot tudi na psihični in socialni, saj  z njim  otroci razvijajo delovne navade, se naučijo potrpežljivosti, vztrajnosti ter dobijo občutek za red in disciplino.

V sklopu plavalne akademije »Rok Kerin Swim Academy«  razpisujemo PLAVALNE TEČAJE za vse generacije, ki si želijo splavati ali osvojiti pravilne plavalne tehnike. Zato vabljeni vsi, tako tisti najmljaši kot tudi starejši oziroma upokojenci.

Plavalni tečaji so nadstandardne izvedbe. Velikost ene skupine je omejena na manj oseb, saj se tako doseže maksimalni učinek učne ure, kjer se vsakemu posamezniku kar najbolje posvetimo. Tečaji so intenzivni (2x na teden), saj z intenziteto vadbenih ur, tečajniki kar najhitreje in najkvalitetneje osvojijo plavalne lekcije. Minimalno število oseb za izvedbo tečaja: 4 osebe na posamezno vadbeno skupino.

Program tečajev je zasnovan po FAZAH:

FAZA 1 = ZAČETNI TEČAJ                (level 1 – level 3)

FAZA 2 = OSNOVNI TEČAJ              (level 4 – level 6)

FAZA 3 = NADALJEVALNI TEČAJ      (level 7 – level 8)

Posamezni “Level” znotraj vsake faze je načrtovan program (cilji oziroma tehnike), ki ga mora posameznik osvojiti tekom tečaja. Za vsak level je predpisanih 8 vadbenih enot (ur). Po osvojenih učnih ciljih, tečajnik napreduje v naslednji “Level”.

Vse resne kandidate za vpis v plavalne tečaje, vabimo da se nam oglasijo preko elektronske pošte, kontaktnih telefonskih številk ali povprašate za informacije na bazenskih recepcijah na naših lokacijah.

LOKACIJA

Termalna riviera Terme Čatež

Terme Šmarješke Toplice

New Picture (13)

Vpis Vpis v plavalne tečaje je možen ob razpisanih rokih, ki so razporejeni skozi celo leto. Pred pričetkom vpisa je potrebno izpolniti prijavnico. Posamični tečaj se bo izvajal v dolžini razpisanih ur.

Testiranje bo opravil strokovni vodja programa, kjer bodo nato oblikovane skupine z čim bolj homogenim znanjem.Testiranje bo trajalo eno uro, kjer bo terstirano večje število oseb hkrati. Na podlagi rezultatov bodo razvrščeni v primerno skupino s pričetkom tečaja v naslednjem tednu.

Za vse, ki bi se na tečaje želeli priključiti naknadno, bo testiranje potekalo po predhodnem dogovoru in bo trajalo približno 10-15 minut pred pričetkom vadbene ure. Osebe, ki bodo podobne starosti in podobnega znanja plavanja, bomo priključili obstoječi skupini ali bomo v primeru večjega števila oblikovali novo skupino.

V kolikor bi med izvajanjem programa nastala prevelika nehomogenost skupin, si pridržujemo pravico reorganiziranja le-teh.

Trajanje programa Za obisk plavalnega tečaja se lahko odločite enkrat ali dvakrat tedensko. Program bo potekal skladno s šolskim koledarjem, kar pomeni, da med počitnicami, prazniki in vikendi tečajev ne bo.

Popusti in ugodnosti (samo za otroke)

 • 10% popusta pri prijavi drugega otroka na katerikoli plavalni program
 • 15% popusta pri prijavi tretjega, četrtega, itd. otroka za isti program

Popusti se med seboj ne seštevajo in ne veljajo za vpisnino. Vedno se upošteva večji popust!

Plačilo

Način plačila naših programov:

 • Plačilo tečaja v enkratnem znesku v gotovini pred pričetkom tečaja ali na TRR društva (potrebno prinesti dokazilo o plačilu na prvo uro tečaja)
 • Lahko se plača posamezna FAZA ali celotni LEVEL skupaj

New Picture (13)

SPLOŠNI POGOJI

Obveščanje o odsotnosti

V primeru, da se zaradi kakršnega koli razloga posamezne pedagoške ure ne boste mogli udeležiti, je odsotnost potrebno sporočiti najkasneje do 12.00 ure tekočega dne preko elektronskega naslova info@rokkerin.com ali preko telefonske številke 031 665 474. V nasprotnem primeru se ura šteje kot porabljena in se ne nadomešča.

Potek učne ure Ura tečaja traja 60 minut od prevzema otroka v garderobi do predaje otroka staršem po koncu ure

 • Učna ura je sestavljena iz 45 minut pedagoškega procesa in 15 minut namenjenih staršem
 • Zaradi nemotenega poteka pedagoškega dela, morajo biti otroci ob polni uri pripravljeni v plavalni opremi na v naprej določenem zbornem mestu
 • Učitelj plavanja sproti vodi evidenco prisotnosti za vsakega člana
 • Učitelj napiše priprave glede na napredovanje/pridobljeno znanje članov pred vsako učno uro
 • Učitelj sproti beleži napredek in vrednoti znanje članov skupine
 • Zaradi nemotene izvedbe plavalnih tečajev si pridržujemo pravico do menjave vaditeljev (stalne ali začasne)
 • Nadomeščanje ure ni možno, saj je to vezani vadbeni proces

Rezervacije in dodatne informacije

Za rezervacije in informacije nas lahko kontaktirate na:

 • T: 031/665 474
 • E: info@rokkerin.com