Učenje plavanja, plavanje v Novem mestu, šole v naravi » Plavalni tečaji » Plavalne urice za malčke od 2. do 4. leta starosti

Plavalne urice za malčke od 2. do 4. leta starosti

Prilagajanje na vodo z učenjem tehnik prsnega plavanja za otroke od 2. do 4. leta starosti 

TERMINSKI PLAN TEČAJA

10  urni program
torek in četrtek od 15.15 – 16.00
od 3.4.2018 – 8.5.2018 (1.5.2018 – ni plavanja)

OBLIKA TEČAJA
Plavalni tečaj, kjer otroke prilagodimo na vodo do te mere, da se lahko kasneje samostojno vključijo v nadaljevalni plavalni tečaj in hitreje ter kvalitetneje osvajajo plavalne tehnike. Ključno pa je tudi to, da si učitelj hitreje pridobi otrokovo zaupanje, saj ga otrok spoznava skupaj s starši. Brez stresa pa mu postane domače tudi okolje v katerem bo deloval. Pod nadzorom učitelja in ob prisotnosti svojih staršev, vsi skupaj spoznavamo vodni in podvodni svet.

 

UČITELJ
Mentor celotne skupine je izkušeni učitelja plavanja, Rok Kerin.

KJE SE IZVAJA
Vadba se izvaja na Zimski termalni rivieri v Termah Čatež.

KRATEK OPIS PROGRAMA
Uvajalni plavalni tečaj izvajamo po programu prilagajanja na vodo. Zagotovo bo bolj prilagojen na vodo, voda mu bo postala domače okolje in skozi igro se bo učil tehnik, ki mu bodo omogočale možnosti za samostojno plavanje v kasnejšem obdobju. Seveda je lahko razlika pri otrocih tako velika, da nekateri tudi že zaplavajo, vendar pred otrokovim 3. letom starosti ni za pričakovati osvojenih prezahtevnih nalog za njegov naravni razvoj. Otroke bomo prilagajali na vodo izključno z igrami, ki bodo vključevale elemente drsenja, potapljanja glave, izpihovanja v vodo, gledanja pod vodo, pobiranja potopljivih igrač z dna bazena, ležanja na vodni gladini in pridobivanjem občutka za upor vode. Seveda otroke že pri tem tečaju učimo pravilnega zavesljaja z rokami in udarca z nogami pri prsno tehniki (žabica). Najpomembneje je, da se otroci ob tem počutijo varne in sproščene.

CILJ
Osvojene tehnike prilagajanja na vodo. Avtomatizacija prsnega udarca z nogami in učenje zavesljaja prsno tehnike za najstarejše.

UVODNI SESTANEK
Uvodni sestanek za starše bo potekal v Termah Čatež, kjer bo mentor predstavil nekaj osnov za lažjo izvedbo tečaja.  Zbirno mesto na recepciji Zimske termalne riviere v Termah Čatež, v četrtek 29.3.2018 ob 15.30 uri. 

CENA
130,00 € (vključuje že vstopnino na bazen za otroka in enega starša)

PLAČILO
Plačilo tečaja je pred pričetkom tečaja na TRR društva: IBAN SI56 6100 0000 9245 029 (Delavska hranilnica), SKLIC OBVEZNO: DATUM ROJSTVA TEČAJNIKA, namen: Plavalni tečaj (kraj) . Račun se bo glasil na ime otroka. Zato prosimo, da so prijavnice oddane pravočasno in so pravilno izpolnjeni vsi podatki.

Ime društva:
Športno društvo plavalna akademija Rok Kerin
Papirniška ulica 8
8270 Krško
davčna številka: 84205822 (nismo zavezanec za DDV)

PRIJAVA